Skúste toto skôr ako dáte VÝPOVEĎ

Konflikt s kolegom rastie do obrovských rozmerov...
Do práce chodíte ako zbitý pes, z práce v ešte horšom stave. Vidíte len jednu možnosť. Dať výpoveď.
Ak to urobíte, zahodíte však aj mnoho rokov práce. Zase budete hľadať - kde a ako začať od nuly.

Viete čo?!
Tak to nerobte!
Nehádžte flintu do žita skôr, ako skúsite všetky možnosti, ako vyriešiť konflikt v práci.

Jedna z možností je obrátiť sa na šéfa.
Áno, máte pravdu! To môže fungovať len za predpokladu, že viete, že je šéf ten správny človek na riešenie takejto situácie. Je ochotný nájsť si čas a oboch si vás vypočuť. A potom bude zo svojej pozície schopný  vidieť možnosti, ako váš konflikt urovnať. Pokiaľ na najvyššej stoličke vo vašej firme sedí taký človek, určite sa na neho obráťte skôr, ako mu odnesiete výpoveď.

Nie je to váš prípad, pretože máte šéfa zameraného na výsledky a to, čo vás stojí ich dosiahnutie nie je podstatné? Tak skúste hľadať inde. Možno nájdete kolegyňu alebo kolegu, koho vy obaja považujete za dôveryhodného človeka, vážite si jeho názor  a máte k nemu rešpekt.

Požiadajte ho, aby vám pomohol pri vašich pokusoch riešiť spor. Nemusíte po ňom chcieť, aby rozhodol. Často pomôže už len nestranný názor človeka, ktorý nie je až “po uši” v danej situácii. Má nadhľad a vidí aj to, čo vy už nedokážete zaregistrovať.

Ani to nie je vo vašej situácii reálne?
Potom mám pre vás ponuku – stretnutie v trojici. Vy, váš kolega a ja.
Ktovie, možno sa nám podarí nájsť priestor na dohodu.
Neskúsite, neviete:-)

Nie, nie je to o tom, žeby som bola dokonalá a mala na všetko riešenie ( aj ked samozrejme aj táto definícia by sa mi veľmi páčila).
Som však mediator, mám 18 rokov praxe v riešení konfliktov na rôznych úrovniach a tieto praktické skúsenosti som si overila, doplnila a posunula na profesionálnu úroveň v rámci akreditovaného štúdia Mediátor na UK v Bratislave.

A preto môžem byť pre vás užitočná

Nie, moja úloha nie je 30 minút sedieť uprostred vašej “hádky” a potom vydať rozhodnutie, kto z vás má pravdu a kto musí ustúpiť. Aj keby ste takéto rozhodnutia odo mňa chceli, nebudem vás klamať, nebude to fungovať. Čím väčší konflikt, tým dôležitejšie je, aby k jeho riešeniu dospeli oba “tábory” spoločne. Len tak je šanca, že sa dohodnuté bude aj dodržiavať a konflikt bude minulosťou.

Čo teda môžem pre vás urobiť?
Vytvoriť vám na hľadanie spoločnej reči ideálne podmienky.
Neutrálna pôda v príjemnom a bezpečnom prostredí mojej mediačnej kancelárie  je výborný východiskový bod. Za okrúhlym stolom máme dosť miesta pre nás všetkých. Čokoľvek, čo si na mediácii povieme, ostáva na mediácii. A to nehovorím len ja, ale aj zákon, ktorý celý proces dôkladne upravuje. Kedykoľvek môžete odísť zo stretnutia, ale radšej urobme spolu maximum, aby ste mali motiváciu a dôvod zostať dovtedy, kým sa nedohodnete.

Veď to je predsa cieľ, však?  ❤