ČAS sa nedá kúpiť, ale existuje spôsob, AKO HO UŠETRIŤ

Tipnete si, čo sú to za údaje?:

24 mesiacov – občianskoprávne veci
33 mesiacov – obchodné veci
13 mesiacov – rodinné veci 

Áno, ak myslíte, že je to PRIEMERNÁ DOBA TRVANIA SÚDNEHO KONANIA na okresných súdoch na Slovensku za rok 2021, tak ste to trafili úplne presne!

Teraz si predstavte, čo presne tie čísla v živote bežného človeka znamenajú:
( možno si to ani nepotrebujete predstaviť, pretože už máte vlastnú skúsenosť alebo ňou práve prechádzate )

I.) Ste v rozvodovom konaní a ostali ste na starostlivosť o deti sami. Práca, škola, krúžky, domácnosť, celá organizácia je na vás, pretože vzťah je v troskách, komunikácia žiadna, šanca čokoľvek dohodnúť minimálna. Každý pokus niečo riešiť stroskotá na vyťahovaní kostlivcov zo skrine. Skrátka neviete nájsť spoločnú reč a vaša “ex- polovička” nie je ochotná akokoľvek sa podieľať na starostlivosti o deti, kým nebude mať čierne na bielom zo súdu, čo a ako.
Neviete si predstaviť, že v takomto stave zvládnete dva mesiace, nie to viac ako rok, kým sa dostanete k rozhodnutiu súdu.

Preto - ak je aspoň malá nádej, že váš ex-partner bude ochotný hľadať riešenia, veď ide o vaše spoločné deti, vyskúšajte MEDIÁCIU.
Je šanca, že v priebehu 2-3 stretnutí vytvoríte dohodu, ktorá vám, ale aj vašim deťom zjednoduší život v tejto náročnej situácii.

Budete mať pravidlá.
Pravidlá dávajú pocit istoty a minimalizujú vznik nových konfliktov. Kým sa dostanete na súd, vyskúšate si dohodnutý režim v praxi a na súde už budete vedieť presne, čo potrebujete a čo vám vyhovuje. Ak vaša dohoda bude v súlade so zákonom, je veľká šanca, že vám ju súd odkýva.

Čo získate?
Všetko, čo sa za daných okolností dá.
Upokojenie situácie, pravidlá, vyhovujúce všetkým a dobrý východiskový bod pre vytvorenie korektných vzťahov do budúcna. Veď rozvod znamená len rozchod partnerov, rodičmi zostávate a deti vás potrebujú oboch, nech už sa to teraz javí akokoľvek.

II.) Ste spoločník vo firme, ktorá podľa vás ide nesprávnym smerom a hrozí, že ak okamžite neurobíte opatrenia, príde krach. Váš spoločník však má iný názor na vedenie podniku a rozhodli ste sa spoluprácu ukončiť. Neviete si prísť na meno, komunikácia viazne, neviete sa dohodnúť na vyrovnaní a tak vám nič iné neostáva, ako sa obrátiť na súd. Ale vy nemáte 33 mesiacov! Po takom čase už nebude čo deliť, pretože to firma bez zásadných opatrení neustojí!
Pretoskúste MEDIÁCIU.

Čo získate?
Pri troche šťastia a rozumného postoja sa môže situácia medzi vami a spoločníkom upokojiť už po jednom - dvoch sedeniach s mediátorom. Je šanca, že za mesiac máte dohodu na stole a vy budete vedieť presne, s akými kartami môžete ďalej hrať a čo podniknete. A ušetríte čas a psychické zdravie, aby ste sa mohli venovať veciam, ktoré sú pre život omnoho dôležitejšie ako váš spor.

„Nečakaj. Nikdy nebude vhodný čas.“
Napoleon Hill